,,Operaţiunea Meduza" se extinde

,,Operaţiunea Meduza" se extinde

Copiii noştri sunt expuşi drogurilor chiar acolo unde merg să înveţe: la liceu. Odată prinşi în capcana dependenţei, drogurile devin centrul vieţii adolescenţilor. Asta arată operaţiunea Meduza. Iar tentaculele se extind în ţară. Percheziţiile au continuat în Bacău, după ce ieri procurorii au descins la nu mai puţin de 25 de locuri din Suceava. La Bucureşti, doi suspecţi au fost arestaţi preventiv, iar alţi doi nu îşi vor putea părăsi casele în următoarele 30 de zile.

Tentaculele Meduzei se extind în România. Timişoara şi Bacău sunt ultimele locaţii unde procurorii DIICOT au făcut percheziţii. Zilele trecute, au bătut la uşi în nu mai puţin de 25 de locaţii din Rădăuţi şi la două apartamente din Cluj. Operaţiunea a început în Bucureşti, cu 23 de vizite ale mascaţilor.

La Timişoara, suspecţii sunt bănuiţi că din mai 2021 şi până în noiembrie anul trecut au vândut în oraş canabis, amfetamină, MDMA, dar şi noi substanţe psihoactive. În Bacău, mascaţii au spart uşa suspecţilor. Procurorii susţin că aceştia vindeau canabis şi amfetamine. Inclusiv către elevi.

La Bucureşti, tinerii acuzaţi de trafic de droguri în licee încep deja să plătească consecinţele. Doi îşi vor petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv, iar alţi doi au fost arestaţi la domiciliu. Alţi trei inculpaţi au scăpat doar cu măsura controlului judiciar. Unul dintre ei, minor, e fiul unui secretar de stat în MAE. Tatăl altuia lucrează la DNA.

Suspecţii ar fi vândut droguri într-o serie de licee din Capitală, precum Jean Monnet, Liceul Francez, I.L. Caragiale, Liceul Traian şi Hristo Botez.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt