Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi

Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi

Nicolae Ciucă l-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi. Primirea a avut loc în contextul vizitei efectuate de către oficialul Republicii Moldova la Bucureşti, la invitaţia omologului său român.

Premierul român a subliniat nevoia de dialog în vremuri complicate şi cu efecte importante ale situaţiei actuale, determinată de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucraina.

Ciucă a reafirmat sprijinul deplin şi activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina şi Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană. Nevoia abordării unitare a celor trei state din trio-ul asociat se regăseşte permanent pe linia eforturilor susţinute ale României pe această direcţie.

Oficialul de la Chişinău a mulţumit pentru sprijinul constant al României, susţinerea politică, economică şi financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă – refugiaţi, criza energetică, inflaţia – dar şi pentru a-şi atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt