Moarte suspectă în campus

Moarte suspectă în campus

Un nepalez de doar 27 de ani, care era în România de câteva luni, a murit în condiţii suspecte. Bărbatul locuia împreună cu mai mulţi colegi în căminul unei universităţi din Bucureşti. A ajuns şomer şi ar fi trebuit să se întoarcă acasă. Joi a murit. În România sunt angajaţi cu forme legale peste 85.000 de străini, iar 9.000 dintre ei sunt din Nepal.

Conaţionalii bărbatului de 27 de ani sunt socaţi. Trupul neînsufleţit al nepalezului a fost găsit de un prieten în curte, într-o zonă cu pubele de gunoi.

Colegii nepalezului sunt convinşi ca bărbatul s-a sinucis şi exlcud o crimă. Momentan însă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

În România sunt peste 85 de mii de străini care lucrează în diverse domenii. Cei mai mulţi dintre ei, peste 10 mii, vin din Turcia. Pe locul doi sunt cei din Nepal. Vin la noi pentru că în ţările lor salariile sunt mici, iar lefurile pe care le iau aici pot fi duble sau chiar triple.

Doar că viaţa departe de casă nu este deloc uşoară. Imigranţii stau în condiţii grele, duc zilnic dorul familiei şi trimit acasă mare parte din banii pe care îi câştigă. Este şi cazul Floricăi.

De cele mai mult, sunt oameni care au nevoie şi de sprijin emoţional şi moral, nu doar financiar. Un ONG ajută personalele vulnerabile să se integreze pe piaţa muncii şi prin intermediul unor ateliere.

Doar în ultimele două luni au fost angajaţi 23 de refugiaţi cu ajutorul acestor ateliere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt