Mircea Coșea: Trebuia păstrată compensarea la benzină. Piața petrolului va fi extrem de instabilă - Prima News

Mircea Coșea: Trebuia păstrată compensarea la benzină. Piața petrolului va fi extrem de instabilă

Acordarea de ajutoare sociale e un haos total, iar statul ar trebui să acorde stimulente economice în schimb, a declarat Mircea Coșea, profesor universitar doctor în economie. Creșterea economică e inhibată de mărirea taxelor și a impozitelor, iar România riscă să ajungă în situația Greciei, dar fără susținerea financiară din zona euro.

„După părerea mea, eliminarea compensării la petrol a fost o greșeală”, a precizat Coșea, care a spus că statul trebuia să intervină nu neapărat pentru cetățenii cu mașini, ci pentru faptul că prețul carburanților se reflectă în toate produsele. Urmează să înceapă și campania agricolă, unde este nevoie de mult carburant, mai ales că agricultura României nu e într-o etapă prea bună, a adăugat expertul. În plus, Coșea crede că prețurile carburanților vor continua să crească.

Mircea Coșea a precizat că OMV Petrom are cele mai mari prețuri de pe piață și n-a exclus faptul ca aceasta să fie reacția companiei la scandalul legat de taxa de solidaritate, ca să arate ce putere are pe piață. Expertul consideră că s-a plecat cu stângul în redactarea legislației privind taxa de solidaritate – ANAF ar fi trebuit ca mai întâi să trimită inspectorii la companii și apoi să facă legea. Mircea Coșea consideră că statul român nu se poate bate cu o companie precum OMV decât prin legi dure, care ar avea un ecou nefavorabil pentru alți investitori internaționali.

Total
18
Shares
Total
18
Share