Mircea Coşea: În secolul 21, când ne pregătim de a patra revoluţie industrială, România se laudă că are mai puţini analfabeţi

Mircea Coşea: În secolul 21, când ne pregătim de a patra revoluţie industrială, România se laudă că are mai puţini analfabeţi

Învăţământul românesc e o Cenuşăreasă, nu face nimeni investiţii, iar ministrul ar fi trebuit să ceară mai mulţi bani la împărţirea bugetară, a declarat profesorul universitar Mircea Coşea la Prima News.

„Ce se întâmplă în învăţământul românesc e grav – e primul an în care bugetul Ministerului Învăţământului a fost redus atât de mult cu acordul ministrului”, spune Coşea. „Este una dintre politicile greşite ale actualei coaliţii de a reduce importanţa învăţământului la un asemenea nivel”, a adăugat el.

În secolul 21, când ne pregătim de a patra revoluţie industrială, România se laudă că are mai puţini analfabeţi, a subliniat expertul. El spune că ţara noastră va ajunge să aibă o populaţie needucată, incapabilă să concureze cu alte populaţii din Europa sau din lume.

Referitor la declaraţia ministrului Învăţământului, care a spus că banii de la buget daca sunt prea mulţi nu pot fi cheltuiţi, Mircea Coşea a explicat că sunt cel puţin trei direcţii în care pot fi absorbiţi bani la Învăţământ.

„Trebuie o reformă a salarizării cadrelor didactice, pentru că profesorii sunt unul dintre cei mai importanţi vectori de dezvoltare ai societăţii”, spune Coşea. Celelalte două direcţii ar fi modernizarea programei educaţionale şi a bazei materiale.

Afla mai multe desprebugetinvatamantlege
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt