Temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toată ţara până la jumătatea lunii ianuarie

Temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toată ţara până la jumătatea lunii ianuarie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toată ţara de Crăciun, de Revelion şi până la jumătatea lunii ianuarie, relevă prognozele făcute publice vineri de meteorologi.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023
- Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. 
- Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024
- Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.
- Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona Munţilor Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024
- Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
- Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024
- Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
- Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt