Cum va fi vremea de Crăciun în 2020. Directorul ANM, despre cum va fi iarna aceasta: Vor alterna perioadele calde şi reci

Cum va fi vremea de Crăciun în 2020. Directorul ANM, despre cum va fi iarna aceasta: Vor alterna perioadele calde şi reci

Crăciunul din 2020 va avea parte de o vreme uşor peste normalul perioadei, a anunţat joi dimineaţă Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Ea a adăugat că se preconizează că, în următorii ani, indiferent de anotimpul în care ne vom afla - inclusiv iarna - vor alterna perioadele de temperaturi calde cu cele reci.

„Este posibil ca şi decembrie, aşa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obişnuit, luând în considerare faptul că, aşa cum arată informaţiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată ţara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a ţării şi vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius faţă de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a afirmat directorul ANM.

Elena Mateescu a precizat că mâine vor fi actualizate şi cele patru estimări care includ şi săptămâna trecerii în noul an, pentru a putea oferi informaţii mai exacte cu privire la cum va fi vremea de revelion, însă a vorbit despre cum va fi vremea de Crăciun: „Săptămâna 21-28 decembrie păstrează acelaşi semnal - temperaturi uşor peste medii în toate regiunile şi precipitaţii peste norme în regiunile extracarpatice şi în rest normale”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt