Medicii au făcut o minune

Medicii au făcut o minune

Copila de doar 15 ani căreia mâinile i-au fost retezate în momentul accidentului rutier de la Paşcani are toate şansele să trăiască normal. După o operaţie ce a durat 20 de ore, medicii au reuşit să îi replanteze braţele şi sunt optimişti. Procesul de recuperare va dura luni, dar în proporţie de 85%, fata îşi va putea folosi mâinile ca şi până acum. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Ca după război! Aşa arăta zona în care a avut loc accidentul de la Paşcani, la doar câteva minute după ieşirea în decor. Din cele 35 de persoane aflate în autocar, fata de 15 ani a fost rănită cel mai grav. Ambele braţe i-au fost amputate în timpul răsturnării vehiculului. Echipele de salvare au dus-o direct la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

Succesul întregii operaţiuni de salvare a fetei a depins şi de rapiditatea cu care s-a recuperat braţul stâng amputat în accident. El a fost găsit de fratele victimei, care era şi el în autocar. Dreptul era încă ataşat corpului. Medicii spun că fata va mai avea nevoie de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie ulterioară şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept. Va urma, apoi, dificilul drum al recuperarării.

Poliţiştii nu au stabilit încă modul în care a avut loc accidentul. Cel care a filmat imaginile de după, crede că vina i-a aparţinut şoferului.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sfânta Maria” şi foştii colegi şi dascăli ai fetei de la scoala Elena Rareş din Botoşani fac un apel pentru donare de sânge. Aceasta va mai fi supusă şi altor intervenţii chirurgicale şi va fi nevoie de sânge.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt