Mâncarea vegană la mare căutare

Mâncarea vegană la mare căutare

În timp ce HORECA se confruntă cu tot felul de probleme din cauza crizei sanitare, în industria alimentară un nou trend începe să ia avânt - restaurantele cu specific vegan. Burgeri, pizza, lipii apetisante - făcute doar din plante, au atras atenţia, mai cu seamă în pandemie, românilor, care şi-au dorit să trăiască mai sănătos.

Până şi sosul de maioneză şi brânza cheddar din aceşti burgeri sunt 100% vegane. Iar gustul nu diferă cu mult faţă de unul clasic, spun cei care îi savurează.

Fie că au adoptat un stil de viaţă vegan, fie din dorinţa de a mânca mai sănătos, oamenii au căutat, în ultima perioadă, alternative la produsele animale. Şi unele business-uri au ţinut pasul cu cererea- din ce în ce mai multe restaurante au meniu EXCLUSIV vegan.

Iar după o mâncare savuroasă, nu putea să lipsească şi un desert. Deşi laptele şi ouăle sunt considerate de mulţi ingredientele de bază pentru prăjituri, laboratoarele şi cofetăriile vegane folosesc alternative mai sănătoase, dar la fel de delicioase.

Specialiştii ne îndeamnă să fim echilibraţi, indiferent de opţiunile alimentare.

Cei mai mulţi adepţi ai acestui stil de viaţă par a fi tinerii - generatia millennials - mai preocupată, de altfel, şi de protecţia mediului înconjurător.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt