Proiect de salvare a 1.500 de bunuri aflate în patrimoniul Muzeului primei şcoli româneşti din Şchei

Proiect de salvare a 1.500 de bunuri aflate în patrimoniul Muzeului primei şcoli româneşti din Şchei

Un număr de 1.500 de bunuri din patrimoniul Muzeului Bisericii Sf. Nicolae - Prima şcoală românească din Şcheii Braşovului, care cuprinde, în total, peste 30.000 de cărţi şi documente vechi de sute de ani, urmează să fie conservate în cadrul unui proiect finanţat de autorităţile locale braşovene.

Lider al acestui proiect, la care au fost invitate să participe toate muzeele braşovene, este Muzeul "Casa Mureşenilor".

Obiectivul principal al proiectului este crearea unui model sustenabil de protejare a patrimoniului, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, managerul Muzeului "Casa Mureşenilor", Valer Rus.

"Dacă, până în prezent, nu s-au putut asigura toate condiţiile optime de conservare, depozitare, luare în evidenţă a acestui patrimoniu, propunem finanţatorului - Primăria municipiului Braşov - finanţarea unei echipe de specialişti care să realizeze activitatea de conservare, gestiune, luare în evidenţă, fotografiere. Separat, există un alt proiect care va asigura achiziţionarea de echipamente, de depozitare, aparate de dezumidificare/umidificare, termohidrometre etc, în aşa fel încât, după trei luni, la încheierea proiectului, să avem primele 1.500 de bunuri culturale depozitate în condiţii optime", a declarat Valer Rus.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt