Poliţistul a dat detalii despre tragedie

Poliţistul a dat detalii despre tragedie

Prezent pentru a treia oară în faţa anchetatorilor, poliţistul care a accidentat mortal o fetiţă săptămâna trecută pe o trecere din Bucureşti a făcut, într-un final, declaraţii. „Înmărmurit”, aşa cum l-a caracterizat avocatul familiei
Raisei, a rememorat ziua tragediei. A recunoscut că avea viteză în acel moment, însă susţine că NU le-a văzut pe cele două fete.

Sunt întrebări la care agentul Constantin Popescu a refuzat să le răspundă jurnaliştilor, dar nu şi anchetatorilor.
Poliţistul a vorbit de această dată în faţa procurorilor, prezent pentru a treia oară la audieri. A venit însoţit de avocatul său şi nu a scos nicio vorbă, nici la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1, nici la ieşire. La audieri a fost prezent şi avocatul familiei fetiţei de 13 ani care a murit.

Bărbatul a recunoscut în faţa anchetatorilor că şi-a schimbat geaca, pentru a nu fi recunoscut şi a nu intra în conflict cu martorii.

Poliţistul a mai spus că nu ştia să ofere primul ajutor şi a cerut indicaţii de la operatorul 112. Nu a putut însă să spună procurorilor unde a făcut cursul de condus preventiv obligatoriu în meseria sa, care îi apare în dosar ca fiind făcut. Joi, pe 13 ianuarie, Raisa şi Maria au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 de autospeciala de poliţie codusă de Constantin Popscu. Fetitele se ţineau de mână în acel moment. Raisa nu a supravieţuit.

Familia Raisei cere despăgubiri de 6 milioane de euro. Între timp, suspectul încă se află sub control judiciar, iar
oamenii legii continuă cercetările pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt