Incident la unitatea de la Mamaia Sat/ Sunt constituite 93 de filtre ale MAI; nu e exclusă nicio ipoteză (surse)

Incident la unitatea de la Mamaia Sat/ Sunt constituite 93 de filtre ale MAI; nu e exclusă nicio ipoteză (surse)

Un număr de 93 de filtre, în cinci judeţe ale ţării, au fost constituite în ultimele zile, după incidentul de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat, când un militar care era de pază a fost atacat şi a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

Surse guvernamentale au precizat luni că sunt 300 de efective ale Ministerului de Interne implicate în aceste filtre.

Efectivele MAI acţionează în Constanţa şi judeţele învecinate şi nu este exclusă nicio ipoteză în acest caz, au precizat sursele citate.

De asemenea, au fost deschise două dosare penale, unul la Constanţa şi celălalt la Parchetul Militar Bucureşti, în acest caz.

Sâmbătă seara, un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

Incidentul a fost anunţat de Ministerul Apărării Naţionale.

O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20,15, şi l-a atacat pe militar, preciza MApN, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii.

"Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanţa şi organele de poliţie au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului", a precizat, sâmbătă seara, Ministerul Apărării.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt