Concluzia IML: A fost omorât de poliţist

Concluzia IML: A fost omorât de poliţist

Concluzie înfiorătoare a medicilor de la IML. Bărbatul de 63 de ani din Piteşti, imobilizat cu piciorul pe gât de un poliţist, a murit asfixiat! Ancheta a fost preluată de procurori. În această seara magistraţii din Argeş au luat
decizia de a-i reţine pentru 24 de ore pe doi dintre poliţiştii implicaţi în brutalităţile care au condus la moartea bărbatului de 63 de ani din Piteşti!

Rezultatele preliminare ale autopsiei efectuate de medicii legişti arată ca moartea piteşteanului brutalizat de poliţişti nu a fost urmarea unui infact, ci a unei asfixii mecanice. În cursul zilei de ieri, patru poliţişti au încercat să-l imobilizeze după ce a refuzat să părăsească locul unui incendiu. Unul din oamenii legii l-a călcat cu piciorul pe gât în timp ce încerca să-l imobilizeze.

Primele explicaţii ale poliţiei argeşene acreditau însă o cu totul altă variantă a evenimentelor.

Datele IML confirmă şi că victima consumase într-adevăr alcool. Iţele încurcate ale acestui caz urmează acum să fie descurcate de procurori. La parchet au avut loc primele audieri.

Poliţistul care a călcat victima pe gât în timpul intervenţie a dat şi el explicaţii magistraţilor. Avocatul acestuia sugerează că vina, dacă există una, este a întregului sistem.

În tot acest timp, familia victimei se pregăteşte de înmormântare. Oamenii sunt revoltaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt