Cine este românul pe cale de a fi extrădat în Ungaria. A fost condamnat după ce a încercat să asasineze un interlop celebru

Cine este românul pe cale de a fi extrădat în Ungaria. A fost condamnat după ce a încercat să asasineze un interlop celebru

Claudiu Laurenţiu Păvălucă, din oraşul Roznov, judeţul Neamţ, a fost reţinut în România pe data de 28 iunie 2021, deoarece pe numele lui era emis, de către autorităţile judiciare din Ungaria, un mandat european de arestare.

Nemţeanul de 40 de ani este acuzat că a participat la jefuirea unui magazin de bijuterii dintr-un oraş maghiar, prejudiciul fiind de peste 30.000 de euro. Păvălucă nu este pentru prima dată în postura de a fi anchetat penal, având un trecut „întunecat“. 

În urmă cu câţiva ani, el era un apropiat al liderului Academei Infractorilor Români, o structură mafiotă înfiinţată de un interlop din Piatra Neamţ, Adrian Marin Botez, zis „Ţîţă“. Membrii ei au comis spargeri soectaculoase în străintate, la magazine de ceasuri de lux sau de bijuterii, prejudiciile fiind de ordinul milioanelor de euro. 

Claudiu Păvălucă, în urmă cu un deceniu, a fost implicat în tentativa de asasinat asupra lui Dumitru Mironescu, alt interlop din Piatra Neamţ, faptă pentru care a fost condamnat. Revenind la jaful din Ungaria, el a avut loc pe 4 noiembrie 2020, când au fost sustrase bijuterii estimate la 33.000 de euro, cei doi autori, pentru a-şi asigura scăparea, lovindu-l pe proprietar. Autorităţile judiciare ungare austabilit identitatea făptaşului şi a fost emis un mandat european de arestare, acuzatul din Neamţ fiind prins pe 27 iunie 2021. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt