Incendiul devastator de la Parlamentul Africii de Sud, ţinut sub control

Incendiul devastator de la Parlamentul Africii de Sud, ţinut sub control

Incendiul devastator de la Parlamentul Africii de Sud, din Cape Town, care a izbucnit duminică dimineaţa şi a transformat în cenuşă incinta Adunării Naţionale, era ţinut sub control luni dimineaţa, potrivit pompierilor, informează AFP.

"Incendiul a fost adus sub control în timpul nopţii, efectivele de la faţa locului au fost reduse în mod progresiv", a anunţat luni dimineaţa purtătorul de cuvânt al pompierilor din oraş, Jermaine Carelse.

Circa 20 de pompieri se mai aflau încă la faţa locului, unde focul continua în părţile cele mai vechi ale clădirii ce găzduieşte circa 4.000 de opere de artă şi de patrimoniu, dintre care unele datează din secolul al XVII-lea.

Biblioteca Parlamentului, care numără o colecţie unică de cărţi, pare să fi fost ocolită de flăcări.

Amploarea pagubelor nu a fost încă stabilită, însă incinta Adunării Naţionale a fost complet distrusă. "Cea mai mare parte a pagubelor se află fără îndoială în această clădire, care nu va putea fi utilizată luni de zile", a spus Carelse.

Vastul edificiu este compus din trei părţi: o clădire în care se află actuala Adunare Naţională, o alta ce găzduieşte camera superioară a Parlamentului, numită Consiliul Naţional al Provinciilor, şi partea istorică, cea mai veche, unde se reuneau înainte parlamentarii.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt