Iarna controalelor pe litoral

Iarna controalelor pe litoral

În toiul iernii, Curtea de Conturi a descoperit evaziunea de pe litoral. E plin de vânzători neautorizaţi, spun inspectorii instituţiei. Iar amenzile sunt zadarnice, confirmă şi autorităţile locale. Cei mai mulţi vânzători ambulanţi îşi continuă însă nestingheriţi activitatea imediat după terminarea controalelor.

Zeci de vânzători ambulanţi se perindă, în statiuni, pe malul mării sau printre şezlonguri, încărcaţi cu porumb, pufuleţi şi alte preparate. Anul trecut, Poliţia Locală a facut peste 2.000 de controale. La scurt timp după ce sunt amendaţi, comerciantii de ocazie revin la vechile îndeletniciri.

Problema comerţului neautorizat nu este una nouă. Iar măsurile aplicate de autorităţi puţine şi ineficiente. Curtea de Conturi a luat şi ea la bani marunti firmele mari si mici care operează în staţiuni. Iar veniturile Primariilor au fost mici, spune Curtea de Conturi. Ele au fost păgubite cu sume cuprinse între 13 milioane de lei şi 23 de milioane.

Pe de alta parte, functionarii din primării spun că metoda de calcul folosită de Curtea de Conturi este învechită şi rezultatele au o marjă foarte mare de eroare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt