Strămoşul porcului domestic, pe cale de dispariţie!

Strămoşul porcului domestic, pe cale de dispariţie!

Pesta porcină africană (PPA) nu a ocolit nici populaţiile de mistreţi din fondurile de vânătoare botoşănene şi a generat o scădere semnificativă a strămoşului porcului domestic în ultima perioadă.

Şi asta pe lângă ilegalităţile comise de alţi cetăţeni hunedoreni, prin hăituirea şi rănirea strămoşului porcului domestic cu câini de vânătoare.

În ceea ce priveşte situaţia din Botoşani, potrivit precizărilor făcute luni, 26 aprilie 2021, de către Marius Havriş, directorul Direcţiei Silvice judeţene, în Colegiul Prefectural, din cele nouă fonduri de vânătoare administrate de Direcţia Silvică, pe cinci dintre acestea mistreţul a devenit o specie „extrem de rară”.

„O problemă deosebită la nivelul direcţiei este cea a activităţii de vânătoare. Noi gestionăm nouă fonduri de vânătoare din cele 49 existente la nivelul judeţului Botoşani. Mai avem până pe 15 mai de recoltat încă doi mistreţi din cota aferentă anului trecut. Avem cinci fonduri de vânătoare care au fost afectate fie direct, fie sunt în zona tampon, unde populaţia de mistreţi a scăzut drastic. Pe cele cinci fonduri, nu ştiu dacă în momentul de faţă mai putem să contăm pe această specie”, a afirmat Havriş.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt