Revoltă printre apicultorii români

Revoltă printre apicultorii români

Din cauza importurilor masive de miere din China şi Ucraina, nu doar că au rămas cu produse din 2022, dar anul ăsta nici vremea nu pare să ţină cu ei. Mai mult, apicultorii acuză preţurile mici practicate de cumpărători, care se uită mai mult la bani decât la calitate. În România sunt înregistraţi oficial 30.000 de apicultori.

Gheorghe Stanciu, din comuna timiseana Ghiroda, creste albine de mai bine de 60 de ani. Are cateva sute de familii si este cel mai batran apicultor din Banat. El spune că mierea străină, aflată acum pe rafturile din magazine, are o calitate mult inferioara celei produse în România. Si asta pentru că ţările de provenienţă, care sunt din afara Uniunii Europene, nu au standarde ridicate.

Toate aceste probleme îi pot duce la faliment pe apicultorii români. Ca si agricultorii, apicultorii spun că, acum, mai mult ca oricand, este necesara o interventie a statului. Nu in ultimul rand, apicultorii le cer guvernantilor sa puna in practica un proiect care este deja aprobat, acela de introducere a mierii romanesti în şcoli.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt