Protecţie din primăvară până la recoltat, fără compromis

Protecţie din primăvară până la recoltat, fără compromis

Bolile prezente în culturile de cereale reprezintă o adevărată problemă, limitând producţiile şi în unele cazuri se poate ajunge până la compromiterea culturii.

Agenţii patogeni care duc la apariţia bolilor utilizează nutrienţii produşi de planta gazdă şi reduc suprafaţa utilă necesară pentru fotosinteză. Primele simptome se manifestă iniţial prin apariţia unor pete de îngălbenire sau decolorare, care pot fi confundate cu simptome provocate de carenţe de microelemente sau efectul temperaturilor scăzute. În faze incipiente, depistarea cu exactitate a bolilor se face printr-o examinare în detaliu la microscop.

Presiunea de infecţie din fiecare parcelă depinde de mai mulţi factori:

  • apa liberă pe suprafaţa limbului foliar 
  • susceptibilitatea plantelor gazdă (genetice sau leziuni) 
  • densitatea plantelor în cultură 
  • temperatura ambientală 
  • fertilizările în exces 
  • planta premergătoare 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt