
Bucate alese pentru masa de Ajun
E forfotă mare în bucătăriile din Bucovina, iar hotelurile sunt deja pline de turişti.
E forfotă mare în bucătăriile din Bucovina, iar hotelurile sunt deja pline de turişti.
„Bună dimineaţa la Moş Ajun!” Crăciunul vine cu veşti bune pentru fermieri! Bugetul de stat pentru anul 2022 prevede 24.
Belgia a cerut autorităţilor din România să ia anumite măsuri în privinţa românilor care vor merge la cules de legume şi fructe în acastă ţară.
Cifrele care reflectă realităţile din zootehnia românească sunt din ce în ce mai alarmante, iar acest sector ar putea ajunge într-o situaţie disperată dacă decidenţii politici nu vin cu măsuri de sprijin urgente, avertizează fermierii.
Le reamintim fermierilor faptul că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte până în 30 decembrie 2021 cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2022, la cen.
Toată lumea ştie prea bine care este secretul succesului în agricultură în anii ce vin… sau, mă rog, ce cred liderii Uniunii Europene că înseamnă succes.
Fie că vorbim de grădină, solar, curte sau casă, furnicile se infiltrează peste tot şi ne pot da mari bătăi de cap.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte în continuare cererile de finanţare pentru submăsura 4.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Judeţene, aduce la cunoştinţa opiniei publice că efectuează plata aferentă ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantităţile de motorină utilizate în perioadele 01.
Ministrul Adrian Chesnoiu vine cu o veste nu tocmai bună pentru agricultura românească: România va rămâne un stat exportator de cereale, o bună perioadă de timp de acum încolo.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat o campanie prin care îi sfătuieşte pe consumatori cum să alegă produsele în acestă perioadă a sărbătorilor.
Sobele caselor dintr-un sat din judeţul Arad au dublă utilizare.
Gata, de acum înainte, agricultura nu mai poate fi făcută oricum! Conform noii Politici Agricole Comune, Comisia Europeană cere ca 25% din suprafaţa totală cultivată într-un stat membru al Uniunii Europene să fie în sistem ecologic.
După luni la rând în care preţurile cerealelor au înregistrat creşteri masive, pe fondul scumpirilor de pe întregul lanţ de aprovizionare, se pare că trendul pentru anumite culturi, printre care şi cea de grâu, începe să se inverseze.
Preţul porumbului continuă să se menţină la cote ridicate în acest momente, însă situaţia s-ar putea schimba în prima parte a anului viitor, odată cu recoltele din America de Sud.
La propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul a aprobat în şedinţa din 15 decembrie 2021 o Hotărâre pentru modificarea art.
Micii agricultori caută, în fiecare toamnă, metode cât mai simple şi mai puţin costisitoare pentru a pregăti terenul pentru culturile următoare.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început autorizările la plată pentru fermierii crescători de animale care au cerut în campania 2021 sprijinul cuplat în sectorul zootehnic.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte, până în 16 decembrie 2021, ora 16:00, cererile de finanţare pentru submăsura 17.
După ce programul ”tânărul fermier” s-a bucurat de un real succes în exerciţiile financiare precedente, odată cu noua Politică Agricolă Comună (PAC), Uniunea Europeană îşi îndreaptă atenţia şi către fermierii de peste 40 de ani, cu programul ”noul fermier”.
Sprijinul financiar din fonduri europene prin submăsura 6.
Noua Politică Agricolă Comună (PAC) vine la pachet cu noi cerinţe pentru fermierii europeni, prin care oficialii europeni vor să atingă nişte ţinte extrem de ambiţioase legate de mediu.
Odată cu noua Politică Agricolă Comună (PAC), pe lângă cerinţele mai exigente legate de mediu pentru fermierii români, creşte şi nivelul subvenţiilor.