Merinde BIO, afumate la sobă

Merinde BIO, afumate la sobă

Sobele caselor dintr-un sat din judeţul Arad au dublă utilizare. În primul rând, încălzesc odăile, apoi, localnicii, afumă slănina şi cârnaţii din carne de porc. Şi nu este numai pentru economie la lemne. Fumul care iese în podul caselor oferă o aromă intensă, specială preparatelor. Obiceiul este unul vechi. Din acest motiv, satul Nadăş este cunoscut în zonă ca satul cu case fără hornuri.

Satul Nadăş se află la poalele unui deal, la 70 de km de mnicipiul Arad. Localnicii cresc porci pentru producţie proprie, însă nu au afumători moderne. Urmează tradiţia din moşi strămoşi şi duc merindele în pod, pentru cel mult două săptămâni. Fumul vine tocmai de la soba folosita la incalzirea locuintei. Cârnaţii, toba, caltaboşul sau slănina afumate în acest fel au un gust aparte.

Şi hrana porcilor este naturală.

Retetele folosite pentru prepararea mezelurilor sunt aceleaşi ca acum sute de ani.

Dupa ce sunt afumate in pod, delicatesele de porc vor umple masa localnicilor in zilele de Craciun.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: