Garanţii de securitate. Rusia respinge un răspuns colectiv din partea UE şi vrea răspunsuri individuale de la fiecare ţară membră

Garanţii de securitate. Rusia respinge un răspuns colectiv din partea UE şi vrea răspunsuri individuale de la fiecare ţară membră

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat joi că a transmis Moscovei o scrisoare în numele celor 27 de state membre în legătură cu garanţiile de securitate solicitate de Moscova, dar ministrul rus de externe Serghei Lavrov a respins demersul colectiv şi a spus că ţara sa vrea răspunsuri individuale din partea statelor asupra interpretării „principiului indivizibilităţii securităţii europene”, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

În timp ce ministrul Serghei Lavrov susţinea la Moscova o conferinţă de presă comună cu şefa diplomaţiei britanice, Lizz Truss, Josep Borrell a anunţa tpe Twitter că i-a trimis lui Serghei Lavrov o scrisoare „în numele statelor membre ale UE” cu răspunsul europenilor la cererile Rusiei privind garanţiile de securitate, în urma unor solicitări adresate de Moscova individual acestor ţări.

„În locul răspunsurilor oneste din partea fiecărei ţări, UE doreşte să prezinte un rol colectiv, care nu va reflecta nuanţele poziţiilor naţionale”, iar în acest caz , „nu va continua dialogul cu UE”, a spus Lavrov la conferinţa de presă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt