WhatsApp îşi împrospătează interfaţa grafică

WhatsApp îşi împrospătează interfaţa grafică

WhatsApp a prezentat un nou design, care aduce o serie întreagă de schimbări la nivelul interfeţei grafice, în special în cazul versiunii pentru Android, scrie Profit.ro.

De mai multe lunii, câteva dintre elementele grafice ale interfeţei WhatsApp au fost schimbate, iar aceste schimbări, anunţă compania acum, fac parte dintr-un efort mai larg de împrospătare a interfeţei care datează de mulţi ani.

În primul rând, versiunea de Android va avea, în partea de jos a ecranului, meniul orizontal de la iPhone, pe care sunt ordonate secţiunile importante ale aplicaţiei.

În al doilea rând, o serie întreagă de elemente, precum butoane şi pictograme vor fi mai rotunjite şi vor arăta mai modern.

În al treilea rând, WhatsApp umblă şi la paleta de culori, despre care spune că a fost aleasă după ce a luat în calcul 35 de versiuni diferite.

Noua paletă de culori a fost aleasă pentru a reduce stresul ochilor în condiţii de iluminare slabă şi vine inclusiv cu un Dark Mode mai întunecat decât cel folosit până acum.

Pe iPhone, WhatsApp va oferi un nou meniu de trimitere a ataşamentelor, care nu va mai ocupa întregul ecran şi va face mai vizibile opţiunile disponibile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt