UE solicită informaţii de la X privind moderarea conţinutului, în cadrul primei anchete majore în temeiul noii legi pentru servicii digitale

UE solicită informaţii de la X privind moderarea conţinutului, în cadrul primei anchete majore în temeiul noii legi pentru servicii digitale
foto: Pixabay

Uniunea Europeană solicită informaţii de la platforma de socializare X despre reducerile resurselor sale de moderare a conţinutului, ca parte a primei sale investigaţii majore asupra companiei în temeiul noii sale legi dure care guvernează conţinutul online, transmite CNBC.
Comisia Europeană, braţul executiv al UE, a declarat miercuri că a solicitat informaţii de la X în temeiul Digital Services Act, legea sa inovatoare în domeniul tehnologiei, care impune platformelor online să adopte o abordare mult mai strictă în ceea ce priveşte controlul conţinutului ilegal şi dăunător de pe platformele lor.
Comisia a declarat că este îngrijorată de raportul de transparenţă al X transmis autorităţii de reglementare în martie 2024, care a arătat că şi-a redus echipa de moderatori de conţinut cu aproape 20%, comparativ cu numărul de moderatori pe care l-a raportat într-un raport de transparenţă de la începutul lunii octombrie 2023.
X a redus acoperirea lingvistică în UE de la 11 limbi la şapte, a spus comisia, citând din nou raportul de transparenţă al companiei.
Comisia a spus că solicită mai multe detalii de la X cu privire la evaluările riscurilor şi măsurile de atenuare legate de impactul inteligenţei artificiale generative asupra proceselor electorale, diseminarea de materiale ilegale şi protecţia drepturilor fundamentale.
X, care anterior era cunoscută sub numele de Twitter, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.
X trebuie să furnizeze informaţiile solicitate de UE cu privire la resursele sale de moderare a conţinutului şi la AI generativă până pe 17 mai, a spus comisia.
Răspunsurile rămase la întrebările comisiei trebuie să fie furnizate cel târziu pe 27 mai, a spus agenţia.

Afla mai multe despreuetwittercontinutmoderare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt