TikTok, Roblox şi videoclipuri despre jocuri sunt căutările online ale copiilor în 2020 - 2021

TikTok, Roblox şi videoclipuri despre jocuri sunt căutările online ale copiilor în 2020 - 2021

Interesul copiilor a crescut în ultimul an în categoriile "software, audio şi video" şi "e-commerce", în timp ce "mediile de comunicare pe internet" şi "jocurile pe computer" au înregistrat o scădere uşoară, TikTok, YouTube şi WhatsApp aflându-se în topul celor mai populare aplicaţii, arată un nou studiu realizat de Kaspersky Safe Kids.

Potrivit cercetării care a scos în evidenţă interesele copiilor în perioada 2020 - 2021, TikTok a depăşit Instagram cu aproape dublul nivelului de popularitate.

Anul 2020 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai neobişnuiţi pentru copii. Pandemia a schimbat multe aspecte ale vieţii obişnuite, pe tot globul, inclusiv educaţia, întâlnirile cu prietenii şi familia, relaxarea şi divertismentul. Kaspersky a analizat date anonimizate, precum istoricul de căutare, cele mai populare aplicaţii Android şi categorii de site-uri web solicitate voluntar de către utilizatorii Kaspersky Safe Kids, pentru a explora modul în care s-au schimbat interesele şi nevoile copiilor în noile condiţii.

Astfel, cele mai populare categorii de site-uri web printre copii au fost "software, audio, video" (44,38%), "medii de comunicare pe internet" (22,08%) şi "jocuri pe computer" (13,67%). Printre cele mai populare aplicaţii, YouTube conduce detaşat - aplicaţia rămâne cel mai popular serviciu de streaming video în rândul copiilor din întreaga lume. Pe locul al doilea se află aplicaţia de mesagerie rapidă WhatsApp, iar pe locul al treilea este populara reţea socială TikTok.

Top 10 include, de asemenea, patru jocuri: Brawl Stars, Roblox, Among US şi Minecraft.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt