Şeful Cyberint din cadrul SRI: Toate serviciile de informaţii din Rusia încearcă să fie prezente în România

Şeful Cyberint din cadrul SRI: Toate serviciile de informaţii din Rusia încearcă să fie prezente în România
Profimedia

Toate serviciile relevante de informaţii din Rusia - FSB, GRU, SVR - încearcă să fie prezente în România, pe partea de spionaj cibernetic, a afirmat marţi directorul general al Centrului Naţional Cyberint din SRI, Anton Rog.

„Noi aveam date tehnice pentru doi actori că sunt aici. Aveam FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, urmaşul KGB - n.r.) şi GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse - n.r.). Cu câteva luni înainte de război a venit şi al treilea actor care lipsea în România: SVR (Serviciul de Informaţii Externe - n.r.). Deci, acum, pe partea de spionaj cibernetic, toate serviciile relevante de informaţii din Rusia, cu atacuri complexe (....), încearcă să fie prezente în România”, a declarat Anton Rog marţi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, potrivit Agerpres .

El a explicat că rolul Centrului Naţional Cyberint este să dovedească, indubitabil, cu dovezi tehnice, că atacul respectiv este realizat de o anumită grupare.

„Atribuirea politică o face mai târziu preşedintele României, în cazul în care consideră că este oportun, pe baza datelor tehnice oferite de Centrul Naţional Cyberint şi alte instituţii din România sau în cooperare cu companii private”, a mai precizat Rog.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt