Festivalul de film kazah - online, în perioada 16-18 martie

Festivalul de film kazah - online, în perioada 16-18 martie

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului de film kazah se va desfăşura online, în perioada 16 - 18 martie, urmând să fie prezentate trei pelicule, informează un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Kazahstan în România, în colaborare cu KMG International şi în parteneriat cu Institutul Francez - Cinema Elvire Popesco.

"Anul 2021 marchează cea de a 30-a aniversare a independenţei Kazahstanului. Filmele difuzate în cadrul festivalului subliniază rădăcinile adânci ale istoriei kazahe şi sunt împărtăşite cu publicul românesc pentru a celebra împreună această aniversare şi pentru a aduce un omagiu legăturilor diplomatice bilaterale. Aceste opere de artă cinematografică ne reamintesc despre valorile noastre universale şi despre devotamentul faţă de patrimoniul nostru naţional", a declarat ambasadorul Nurbakh Rustemov.

Pe parcursul celor trei zile vor fi difuzate filmele "Tomiris" (2019) care a fost premiat pe plan internaţional cu Grand Prix la L'Etrange Festival la Paris, "Nucul"/"Zhangak Tal" (2015) şi "Drumul spre casă"/"Doroga Domoy" (2015).

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt