Vremea se dezlănţuie. Italia, sub ape

Vremea se dezlănţuie. Italia, sub ape

Alertă de cod roşu în Italia, unde ciclonul mediteranean face ravagii. Cel puţin opt oameni au murit, iar alţi 5000 au fost evacuaţi după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii de proporţii. Ciclonul a lovit şi în Croaţia şi Bosnia şi va ajunge şi în România.

A fost cea mai grea noapte din istoria regiunii Romagna, cea mai afectată zonă din Italia. A plouat torenţial, iar viiturile au luat pe sus maşini şi au inundat tot în cale. În unele zone, barca este singurul mijloc de transport. În regiunea de nord, circulaţia trenurilor este suspendată, iar şcolile sunt închise în Bologna şi Ravenna.

Mii de persoane au fost evacuate şi mai mulţi oameni s-au urcat pe acoperişuri pentru a aştepta ajutor din partea autorităţilor. Peste 600 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a-i ajuta pe civilii sinistraţi. Municipalităţile de pe coasta Mării Adriatice au interzis accesul pe plajă. La Riccione şi la Rimini, valurile mării au ajuns să măsoare şi doi metri.

Dezastrele fenomenelor extreme s-au înmulţit în Italia. Ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna vin după săptămâni de secetă. Din cauza inundaţiilor devastatoare, Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna la Formula 1 a fost anulat. Ploile extrem de puternice au lovit şi în Croaţia şi Bosnia, care sunt un la pas de stare de urgenţă.

Nici România nu va fi ocolită de acest ciclon. Temperaturile au început să scadă iar în unele părţi ale ţării a ploat toată ziua. Ciclonul va atinge România în vestul ţării iar meteorologii spra ca puterea lui să se diminueaze pînă când ajunge deasuora ţării noastre. Cert este că urmează o săptămână plină de precipitaţii.

foto: facebook/Tornado in Italia

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt