VIDEO - Primul miting electoral al Kamalei Harris. Energia nouă pe care o aduce şi atacurile la adresa lui Trump

VIDEO - Primul miting electoral al Kamalei Harris. Energia nouă pe care o aduce şi atacurile la adresa lui Trump

Dând dovadă de energie, vicepreşedintele american Kamala Harris l-a atacat marţi pe Donald Trump la primul său miting de campanie de când l-a înlocuit pe preşedintele Joe Biden în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, în timp ce un sondaj de opinie Reuters/Ipsos arată că ea are un avans marginal de două puncte procentuale faţă de rivalul său republican, relatează Reuters.
Într-un discurs de 17 minute, Harris a atacat agresiv vulnerabilităţile lui Donald Trump, comparând trecutul ei de fost procuror cu dosarul lui de condamnat penal.
Harris a bifat, de asemenea, o listă de priorităţi liberale, spunând că, dacă va fi aleasă, va acţiona pentru a extinde accesul la avort, pentru a facilita aderarea angajaţilor la sindicate şi pentru a aborda violenţa armată, creându-şi astfel un contrast puternic cu Trump, candidatul republican la preşedinţie în alegerile din 5 noiembrie.

"Vrem să trăim într-o ţară a libertăţii, a compasiunii şi a statului de drept sau într-o ţară a haosului, a fricii şi a urii?" - a întrebat ea retoric.

Harris a reuşit să-şi consolideze rapid sprijinul partidului democrat după ce Biden, în vârstă de 81 de ani, şi-a abandonat campania de realegere sub presiunea membrilor proeminenţi ai partidului, îngrijoraţi de capacitatea sa de a-l învinge pe Trump, în vârstă de 78 de ani, sau de a servi pentru încă un mandat de patru ani.

Ea şi-a asigurat nominalizarea încă de luni seara, obţinând promisiuni că o vor vota de la majoritatea delegaţilor care, la convenţia partidului de luna viitoare, vor stabili candidatul.

Majoritatea congresmenilor democraţi s-au aliniat în spatele candidaturii sale, inclusiv liderii partidului din Senat şi Cameră, Chuck Schumer şi Hakeem Jeffries, care au anunţat marţi că o susţin pe Harris în cadrul unei conferinţe de presă comune, scrie news.ro.

 

Afla mai multe desprekamala harrismitingcampanie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt