Ungaria nu rămâne datoare Poloniei: Adevărul doare

Ungaria nu rămâne datoare Poloniei: Adevărul doare

Ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijarto, nu a rămas dator Poloniei. Într-o postare pe Facebook el a reluat acuzaţia premierului Orban că Polonia dă dovadă de ipocrizie, pentru că în timp ce acuză Ungaria că importă petrol din Rusia, ea însăşi face acelaşi lucru.

”Secretarul de stat polonez pentru afaceri externe a reacţionat dur la discursul de ieri de la Tuşnad... Reacţia dovedeşte adevărul zicalei maghiare: adevărul doare. Mult timp am tolerat provocările şi ipocrizia actualului guvern polonez, cu intenţia de a păstra frăţia polono-ungară, dar acum s-a umplut paharul. Actualul guvern polonez ne critică şi ne acuză că importăm petrol din Rusia, care este esenţial pentru funcţionarea ţării, dar dacă ne uităm cu atenţie pe lista de clienţi a uneia dintre cele mai mari rafinării de petrol din Rusia, găsim polonezi pe ea. Nu ar fi nimic în neregulă cu acest lucru, deoarece aprovizionarea cu energie se bazează în cele din urmă pe fundamentele fizice, dar dacă acesta este cazul, atunci nu ar trebui să fim ipocriţi şi să dăm vina pe alţii”, a declarat Peter Szijarto, Ministrul de Externe maghiar.

În prezent, Ungaria şi Slovacia sunt revoltate şi caută medierea Uniunii Europene sau arbitraj internaţinal din cauză că nu mai pot importa petrol de la compania rusă Lukoil prin conducta Drujba, care traversează Ucraina, deoarece Kievul a pus Lukoil pe lista sa de sancţiuni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt