Un senator-cheie doreşte "o pauză" în adoptarea planului Biden de 3.500 de miliarde de dolari

Un senator-cheie doreşte "o pauză" în adoptarea planului Biden de 3.500 de miliarde de dolari

Senatorul democrat Joe Manchin şi-a îndemnat joi partidul "să ia o pauză" în procedurile din Congres legate de uriaşul plan de reforme sociale dorit de Joe Biden, în valoare de 3.500 de miliarde de dolari, ameninţând această piesă de rezistenţă din programului preşedintelui american, notează AFP.

Democraţii controlează Congresul, dar majoritatea lor în Senat este atât de redusă încât nu îşi pot permite defecţiuni pentru a aproba acest plan.

Centristul Joe Manchin anunţase deja că factura afişată a acestui plan i se pare prea mare.

Dar, în timp ce comisiile parlamentare elaborează conţinutul precis al proiectului Biden, el şi-a reafirmat poziţia într-un articol de opinie publicat de Wall Street Journal, citând riscurile legate de inflaţie, datorie, pandemie sau viitoarele crize internaţionale.

Dacă nu înseamnă moartea proiectului, observaţiile sale şi reacţiile indignate pe care le-a suscitat în aripa stângă a partidului indică faptul că negocierile vor fi foarte dificile pentru a ajunge la un consens democrat.

"Congresul ar trebui să ia o pauză strategică" în privinţa proiectului de lege, a scris senatorul din Virginia de Vest. Aceasta este "necesară" pentru a obţine "mai multă claritate asupra traiectoriei pandemiei şi ne va permite să stabilim dacă inflaţia este tranzitorie sau nu", potrivit articolului.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt