Summit NATO la Washington. Aşteptările Ucrainei ar putea fi înşelate. Aflaţi motivul

Summit NATO la Washington. Aşteptările Ucrainei ar putea fi înşelate. Aflaţi motivul

La mai bine de doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, liderii NATO se reunesc marţi la Washington având Ucraina ca prioritate pe agendă, dar există riscul de a dezamăgi din nou Kievul, care se află încă în anticamera Alianţei şi aşteaptă arme, comentează AFP.
Şefii de stat şi de guvern din ţările membre NATO se reunesc la Washington pentru un summit aniversar - se împlinesc 75 de ani de la crearea alianţei, în 1949. Statele Unite promit să mulţumească Ucraina şi pe preşedintele său Volodimir Zelenski, care se va deplasa în Statele Unite cu această ocazie, după ce luni a trecut prin Varşovia, semnând un pact de securitate bilateral cu Polonia.
"Cred că Ucraina va fi mulţumită de ceea ce vom pune pe masă", a declarat săptămâna trecută ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith. "Mă aştept ca şefii de stat şi de guvern să adopte un pachet substanţial (de măsuri) pentru Ucraina", a declarat vineri şi Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. "Ucraina se apropie de NATO", a adăugat el, enumerând măsurile care se aşteaptă să fie aprobate la summitul de la Washington, informează news.ro.

Afla mai multe despreucrainanatosummitsua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt