Ruşii atacă furibund în Ucraina

Ruşii atacă furibund în Ucraina

E ziua cu numărul 364 de război, iar ruşii se dezlănţuie în Ucraina. Au lansat peste 90 de atacuri la un an fără o zi de la invazie. Sirenele au răsunat la Kiev, în timpul vizitei premierul Spaniei Pedro Sanchez.

Premierul Spaniei a făcut o vizită la Kiev în timpul unui raid aerian. Pedro Sanchez a vizitat Bucha şi Irpin şi a transmis că Spania va fi alături de Ucraina până când pacea va revenii în Europa. Spania va trimite 6 tancuri Leopard şi va antrena 55 de soldaţi pentru a le folosi.

Pe front, armata ucraineană a respins peste 90 de atacuri. Ruşii se concentrează în regiunile pe care le-au anexat, Harkov, Donetk şi Lugansk. În Herson, doi oameni au murit după bombardamente. Kievul susţine că Moscova îşi menţine ofensiva dură pentru a prelua controlul în Donetk.

Un avion militar rusesc s-a prăbuşit aproape de graniţa cu Ucraina, în Belgorod. Acesta se întorcea la bază după un atac aupra Ucrainei. Pilotul a murit. Ruşii anunţă că avionul nu a fost doborât ci a fost o defecţiune tehnică.

Moscova celebrează un an de la începutul invaziei prin redeschirea podului din Crimeea, distrus de ucraineni în octombrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt