Premiile Pulitzer: Cotidianul The New York Times, recompensat cu trei distincţii; premiu special pentru jurnaliştii ucraineni

Premiile Pulitzer: Cotidianul The New York Times, recompensat cu trei distincţii; premiu special pentru jurnaliştii ucraineni

Cotidianul The New York Times a câştigat luni trei premii Pulitzer, în timp ce rivalul său, The Washington Post, a fost recompensat cu distincţia pentru serviciul public, iar Reuters a obţinut premiul pentru fotoreportaj. Jurnaliştilor ucraineni li s-a acordat un Pulitzer special pentru "curajul" lor de a relata despre invadarea ţării lor de către Rusia, consiliul prestigiosului premiu aducând de asemenea un omagiu celor 12 jurnalişti ucişi din acest an în timp ce acopereau războiul din Ucraina, informează AFP şi Reuters.

Premiile Pulitzer anuale sunt cele mai prestigioase distincţii din presa americană, cu o atenţie deosebită acordată adesea serviciului public. Anul acesta, premiul a fost acordat cotidianului The Washington Post pentru acoperirea asediului Capitoliului SUA de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, când o mulţime violentă a perturbat numărarea voturilor electorale în Congres în urma căruia Trump a pierdut, iar Joe Biden a devenit oficial preşedinte.

The Washington Post a câştigat "pentru relatarea sa convingătoare şi intens prezentată a atacului asupra Washingtonului de la 6 ianuarie 2021, oferind publicului o perspectivă detaliată şi fermă referitoare la una dintre cele mai întunecate zile ale naţiunii", a declarat Marjorie Miller, administratorul Premiilor Pulitzer.

La categoria fotografie de breaking news, o echipă de fotografi de la Getty Images au fost premiaţi pentru acoperirea evenimentelor din acea zi.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt