Nissan va opri activitatea la fabrica sa din Rusia

Nissan va opri activitatea la fabrica sa din Rusia

Producătorul auto nipon Nissan Motor Co a anunţat luni că va opri activitatea la fabrica sa din oraşul rusesc Sankt Petersburg în următoarele zile, a informat agenţia rusă de presă RIA Novosti, transmite Reuters.

Anterior, Nissan anunţase suspendarea exporturilor de vehicule către Rusia şi avertizase că se aşteaptă ca "dificultăţile suplimentare" să ducă la perturbări şi la oprirea producţiei în Rusia.

Şi rivala Toyota a suspendat în 4 martie importurile şi producţia în Rusia. Uzina sa din Sankt Petersburg a produs anul trecut 80.000 de vehicule, în principal pentru piaţa locală, şi are "aproximativ 2.600 de angajaţi", a informat producătorul auto nipon.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% dintre acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% dintre acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault - Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt