Nehammer se alătură lui Orban şi Fico. Austria se opune aderării rapide a Ucrainei şi Moldovei la UE

Nehammer se alătură lui Orban şi Fico. Austria se opune aderării rapide a Ucrainei şi Moldovei la UE

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a exprimat „categoric” împotriva unei „procedurii accelerate” ca Ucraina şi Moldova să adere la Uniunea Europeană, transmite, marţi, serviciul de presă al Parlamentului austriac. Declaraţiile au fost făcute de cancelar în cadrul unei întâlniri cu deputaţii din comisia pentru relaţia cu Uniunea Europeană a parlamentului austriac.

Potrivit Digi24, Nehammer le-a răspuns deputaţilor Petra Steger, Christian Hafenecker şi Axel Kassegger că Austria nu va fi de acord cu negocierile privind aderarea Ucrainei în condiţiile actuale. Nu ar trebui să existe un tratament preferenţial pentru Ucraina, în special în ceea ce priveşte Bosnia şi Herţegovina, care este, de asemenea, în prezent în negocieri de aderare. El a mai subliniat că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu s-a consultat înainte de a anunţa perspectiva negocierilor de aderare pentru Ucraina. 
Separat, a spus Nehammer, pentru ca UE să fie aptă pentru extindere, trebuie efectuate reforme interne. Nehammer a spus că, în general, Austria continuă să urmeze linia UE atunci când vine vorba de solidaritate cu Ucraina, dar fără a încălca neutralitatea. El a spus că este vorba în primul rând de asistenţă financiară pentru a sprijini Ucraina ca stat în ansamblu. 
Austria urmează astfel politica Ungariei şi Slovaciei de a bloca discuţiile de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Nehammer a precizat, însă, că „în semn de solidaritate ar trebui să li se ofere şi Ucrainei şi Republicii Moldova perspectiva aderării”, dar guvernul austriac este împotriva unei proceduri accelerate pentru aceste două state. Anterior, Ungaria şi Slovacia s-au opus aderării Ucrainei la UE. 
 

Afla mai multe despreopozieucrainaue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt