Maia Sandu vrea un referendum pe tema integrării Republicii Moldova în UE

Maia Sandu vrea un referendum pe tema integrării Republicii Moldova în UE
foto: Maia Sandu Facebook

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut Parlamentului de la Chişinău organizarea în toamana anului viitor a unui referendum pe tema integrării ţării în UE. 
„Dragi cetăţeni, cu câţiva ani în urmă, am pornit, împreună, pe un drum al transformării Moldovei într-o ţară mai bună. După 3 ani de mandat, am reuşit să menţinem pacea acasă, să întărim independenţa ţării, să avem o guvernare alături de oameni şi să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană şi este necesar să spunem clar – toată ţara – ce drum alegem pentru Moldova. 
Solicit Parlamentului să iniţieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetăţenilor să fie hotărâtoare. Mi-am asumat să fac tot ce ţine de mine pentru a duce la capăt misiunea integrării europene. Am obţinut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs şi am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuşi. Mai avem paşi importanţi de făcut şi mă angajez să continui, dacă îmi veţi oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024”, a spus Maia Sandu, într-o declaraţie postată pe Facebook.

Afla mai multe despremaia sandumoldovareferendumue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt