Jurământ revoluţionar în Senat! SUA va avea un senator evreu, unul de culoare şi unul latin

Jurământ revoluţionar în Senat! SUA va avea un senator evreu, unul de culoare şi unul latin

Kamala Harris se află în Senat pentru prima dată după ceremonia de învestire în funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii. Harris participă la depunerea jurământului a trei senatori: Jon Ossoff, Raphael Warnock din Georgia, precum şi în faţa înlocuitorului său din California, Alex Padilla.

Jurământul celor 3 senatori va fi unul revoluţionar pentru SUA. Warnock şi Ossoff vor fi primii senatori evrei, respectiv de culoare, care vor reprezenta Georgia, în timp ce Padilla va fi primul senator latino din California.

Ossoff va fi deasemenea cel mai tânăr senator, având doar 33 de ani. Va fi cel mai tânăr senator din cameră şi cel mai tânăr democrat care a slujit în Senat. Nu este totuşi un record! Joe Biden este cel care îl deţine! El a fost învestit în această funcţie în anul 1973, pe când avea doar 30 de ani.

Harris îşi va exercita puterea cu un vot crucial al Senatului, ajutând astfel administraţia Biden să-şi confirme numirile şi oferindu-le democraţilor temeliile comisiilor însărcinate cu desfăsurarea audierilor de supraveghere şi elaborare a legislaţiei de anvergură.

Sursa: CNN

https://www.youtube.com/watch?v=s8Hn8kBTjI4

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt