Europa se pregăteşte să primească refugiaţi afgani

Europa se pregăteşte să primească refugiaţi afgani

Europa se pregăteşte să primească zeci de mii de refugiaţi afgani. Mai multe ţări printre care Germania, Spania şi Marea Britanie au pregătit deja adăposturi pentru aceştia. În schimb, ţări precum Austria sau Ungaria au anunţat deja că nu vor primi refugiaţi. În tot acest timp, haosul este cuvântul de ordine pe aeroportul din Kabul.
Chiar în această dimineaţă a avut loc un schimb de focuri între forţele de securitate afgane şi atacatori necunoscuţi. Un soldat afgan a fost ucis iar alţi 3 au fos răniţi.

Pe aeroportul din Kabul este haos. Mii de oameni aşteaptă în continuare un zbor care să îi ducă departe de teroarea talibanilor. Există însă şi unele persoane care nu vor să plece din Afganistan, în ciuda situaţiei incerte în care se află ţara.

Printre ei se numără şi o româncă, Ermina, originară din Suceava care a locuit în ultimii 7 ani în Afganistan.
Tânăra spune că oraşul e în mare parte calm în ciuda scenelor de groază filmate la aeroportul din oraş în mesajul
transmis pe reţelele sociale.

Între timp, mai multe ţări europene au anunţat că primesc mii de refugiaţi afgani. Germania a pregătit deja un adăpost temporar pentru 10,000 de persoane într-o bază aeriană. Cetăţenii nemţi au ieşit pe străzi şi au cerut autorităţilor să ofere siguranţă afganilor în tot acest proces.

SUA a evacuat până acum 13,000 de oameni şi va primi în total 65,000 de persoane.

Marea Britanie a primit deja 1,200 de oameni şi va continua să primească până la 20,000 în următoarea perioadă.

Franţa şi Italia au primit 500 de refugiaţi iar autorităţile din Spania, Elveţia, Danemarca şi Cehia au anunţat că sunt şi ele dispuse să primească refugiaţi.

Ţări precum Ungaria sau Austria nu vor mai primi însă migranţi afgani în ţara lor.

De teama unei crize a migranţilor, Grecia a construit un zid de 40 de kilometri la graniţa cu Turcia. Preşedintele Turciei a anunţat deja că nu va primi refugiaţi.

Şi Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a precizat într-o conferinţă de presă că nu doreşte să primească migranţi

Ţările vecine, Tajikistan oferă azil pentru 100.000 de afgani iar Pakistan şi Iran oferă şi ele adăpost pentru migranţi.
Australia va primi şi ea 3,000 de persoane.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt