Dezbaterea candidaţilor la funcţia de vicepreşedinte al SUA - Tim Walz şi JD Vance şi-au strâns mâna la început

Dezbaterea candidaţilor la funcţia de vicepreşedinte al SUA - Tim Walz şi JD Vance şi-au strâns mâna la început

Democratul Tim Walz şi republicanul JD Vance, politicieni americani ale căror poveşti şi retorică au adunat mai multe titluri decât mulţi candidaţi nr. 2 din trecut, s-au confruntat marţi în cadrul singurei dezbateri între candidaţii la vicepreşedinţie înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, şi-a folosit comentariile de încheiere la dezbaterea de marţi pentru a prezenta coaliţia pe care a format-o colega sa de listă, Kamala Harris.

”Sunt la fel de surprins ca oricine de această coaliţie pe care Kamala Harris a construit-o, de la Bernie Sanders la Dick Cheney şi Taylor Swift”, a spus Walz.

Coaliţia, a subliniat el, reprezintă optimismul că ”politica noastră poate fi mai bună decât este” şi că ”libertatea chiar înseamnă ceva”.

”Nu libertatea guvernului (...) ci libertatea ta de a face alegeri cu privire la tine”, a adăugat Walz.

Walz a mai spus că partenera sa de cursă ”ne aduce o nouă cale de urmat”.

În remarcile finale din timpul dezbaterii, senatorul JD Vance a declarat că el crede că fiecare american, indiferent dacă este bogaţi sau sărac, merită să aibă nevoile de bază îndeplinite.

”Cred că, indiferent dacă sunteţi bogaţi sau săraci, ar trebui să vă puteţi permite o casă, ar trebui să puteţi trăi în cartiere sigure, ar trebui să nu aveţi comunităţile inundate cu fentanil, iar acest lucru a devenit tot mai dificil din cauza politicilor lui Kamala Harris”, a spus Vance.

De asemenea, el a menţionat că Harris a făcut multe promisiuni cu privire la ceea ce va face ”în prima zi” ca preşedinte în timpul campaniei prezidenţiale.

”A fost vicepreşedinte timp de trei ani şi jumătate. Prima zi a fost acum 1.400 de zile, iar politicile ei au agravat aceste probleme”, a spus el, potrivit news.ro.

Afla mai multe desprewalzvancedezbateresua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt