Cum „a uitat” Marea Britanie să informeze ţările UE, inclusiv România, despre 200 de ucigaşi şi violatori

Cum „a uitat” Marea Britanie să informeze ţările UE, inclusiv România, despre 200 de ucigaşi şi violatori

Condamnările a 109 criminali, 81 de violatori şi a unui bărbat găsit vinovat de ambele fapte de instanţele din Regatul Unit nu au fost transmise în ţările UE de origine ale infractorilor, din cauza unei erori masive a sistemului informatic şi a unei muşamalizări ulterioare ulterioare, potrivit The Guardian.

Aceste cazuri grave se numără printre cele 112.490 de condamnări penale care nu au fost transmise în capitale din UE, pe o perioadă de opt ani, din cauza unei erori informatice catastrofale.

Scandalul implică în mare măsură cetăţeni care sunt deportaţi foarte rar chiar şi după condamnări lungi la închisoare, lăsând statele membre ale UE neinformate cu privire la persoane condamnate pentru infracţiuni în Marea Britanie care între timp ar fi putut intra în ţara lor.

Dezvăluirea este extrem de sensibilă într-un moment în care forţele de poliţie din Marea Britanie se bazează pe bunăvoinţă pentru o cooperare continuă în vederea schimbului de informaţii, după pierderea accesului la bazele de date UE odată cu Brexitului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt