Bucăţi din dronele care au lovit ieri Izmailul sunt căutate pe teritoriul României. Specialiştii ministerului Apărării investighează informaţiile care vin de la Primăria Ceatalchioi, conform cărora mai multe fragmente ar fi ajung în judeţul Tulcea. Până acum, însă, acestea nu au fost găsite, iar Ministerul Apărării Naţionale spune că a întărit măsurile de vigilenţă şi monitorizează permanent spaţiul naţional. Pe altă parte, preşedintele Zelenski acuză: Moscova vrea să ajungem la o catastrofă alimentară globală. Atacul din portul Izmail a avariat 40.000 de tone de cereale!
În timp ce Rusia caută să provoace haos pe piaţa alimenară, civilii sunt cei mai traumatizaţi. În urma atacurilor asupra portului Izmail, de la câţiva kilometri de România, oamenii văd războiul cu alţi ochi. Localnciii din comuna Ceatalchioi, din Tulcea, se tem că în orice clipă, s-ar putea dezlănţui iadul.
Alti vecini au crezut că locuinţele vor cădea pe ei.
Pentru civilii din Ucraina bombardamentele şi exploziile au devenit obişnuinţă. Kievul a fost atacat pentru a 8-a oară consecutiv. Iar în Zaporojie, o femeie de 58 de ani a murit, în urma bombardamentelor.
Moscova anunţă şi ea că a doborât 6 drone ucrainene, în timpul nopţii, lansate asupra regiunii Kaluga, din sud-vestul Moscovei. Mai mult, guvernatorii ruşi ai regiunilor Kursk şi Belgorod, situate la graniţa cu Ucraina anunţă că vor primi mai mult armament pentru a opri incursiunile ucrainenilor.
Şi în timp ce atacurile continuă deoparte şi de alta, liderul rus şi cel ucrainean spun că sunt deschişi negocierilor. Cel mai recent, preşedintele Ucrainei vrea ca în această toamnă să aibă loc un summit pentru pace. Aproximativ 40 de ţări ar urma să ia parte la discuţii. Rusia nu este, însă, pe listă.
Preşedintele Braziliei este de părere că niciunul dintre cei doi lideri nu sunt pregătiţi, cu adevărat, pentru pace.
Gazda summitului de pace ar urma să fie Arabia Saudită, care caută să găsdească o soluţie acceptată de ambele părţi implicate în conflict.