Armata din Myanmar a blocat accesul la internet pentru a doua noapte consecutiv. Oamenii au ieşit din nou în stradă

Armata din Myanmar a blocat accesul la internet pentru a doua noapte consecutiv. Oamenii au ieşit din nou în stradă

Aceasta a fost a patra oară, în ultimele două săptămâni, când accesul la internet a fost restricţionat în încercarea juntei de a reprima protestele. Autorităţile militare au anunţat că cei care se opun liderilor actuali vor fi aspru pedepsiţi.

Accesul la internet a fost restabilit, marţi, zi în care, informează Reuters, oamenii s-au adunat în grupuri mici. Ei îi îndeamnă pe funcţionarii publici să se alăture mişcării civile de nesupunere în principalul oraş, Yangon.

Accesul la Facebook, platformă pe care era promovată campania civilă de nesupunere, a fost restricţionat la scurt timp după lovitura de stat. Între timp, şi accesul la Twitter şi Instagram a fost întrerupt. Activiştii se tem că aceste blocări ale accesului la internet sau doar la platformele de socializare poate fi folosit pentru ca mai mulţi oameni să fie arestaţi.

Operatorul principal Telenor a anunţat că nu va mai actualiza pe site-ul său întreruperile de internet. Reprezentanţii acestuia au declarat pentru AFP că situaţia este „confuză şi neclară” şi că siguranţa angajaţilor este „principala prioritate”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt