Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, despre aşteptările comunităţii române din America: O mai mare transparenţă din partea autorităţilor locale / Un deziderat este o cursă directă Bucureşti - SUA şi aici statul ar putea să facă mult mai mult

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, despre aşteptările comunităţii române din America: O mai mare transparenţă din partea autorităţilor locale / Un deziderat este o cursă directă Bucureşti - SUA şi aici statul ar putea să facă mult mai mult

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre aşteptările comunităţii române din America, că un deziderat şi al lor este o cursă directă cel puţin Bucureşti - SUA şi aici statul ar putea să facă mult mai mult. El a mai spus că românii din SUA îşi doresc şi o mai mare transparenţă şi deschidere din partea autorităţilor locale şi a precizat că a întâlnit şi români care vor să se întoarcă acasă după 30 de ani petrecuţi în America, nu pentru că aici ar fi de nesuportat viaţa aici ci pentru că şi România a devenit şi mai atractivă”.

”Pe de parte avem aproape un million de români care sunt integraţi, contribuie în fiecare stat american la economia locală şi la cea federală care au companii de transporturi, fac tranzacţii în domeniu, au restaurante, fabrici de mobilă, tehnologii de ultimă oră, dar doleanţele lor ţin pe de o parte de mediul investional de la noi. Există oameni pe care i-am întâlnit care au făcut afaceri bune în România şi sunt satisfăcuţi cu afacerile lor dar există şi oameni pe care i-am întâlnit foarte dezamăgiţi”, a spus ambasadorul României în SUA.

Andrei Muraru a precizat că ”ar merita să discutăm despre o mai mare transparenţă şi deschidere din partea autorităţilor locale pentru că majoritatea dintre ei interacţionează cu autorităţile locale şi mulţi aşteaptă un cadru legislativ predictibil”.

”Un alt deziderat şi al lor şi al nostru este o cursă directă cel puţin Bucureşti-SUA şi aici statul ar putea să facă mult mai mult, poate nu neapărat prin compania naţională, cum a făcut Portugalia de exemplu, un program national care oferă astfel de beneficia companiilor aeriene care ar înfiinţa o cursă în România, pentru că ai nevoie de avioane de lungă distanţă ceea ce Tarom nu are şi ar contribui la venirea lor acasă mai des, la venirea unor investitori la noi. Sunt idei de investiţii în transportul aerian privat, tehnologii medicale, construcţii şi multe altele”, a arătat Muraru.

El a precizat că a întâlnit şi ”români care vor să se întoarcă acasă după 30 de ani petrecuţi în America, nu pentru că aici ar fi de nesuportat viaţa aici ci pentru că şi România a devenit şi mai atractivă”.

Afla mai multe despreambasadorsuavize
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt