Planul Roşu de Intervenţie, activat după ce un autocar cu peste 80 de pasageri s-a răsturnat în zona Hârşova

Planul Roşu de Intervenţie, activat după ce un autocar cu peste 80 de pasageri s-a răsturnat în zona Hârşova
foto: DSU

Un autocar cu peste 80 de pasageri s-a răsturnat, luni seara, în zona Hârşova din judeţul Constanţa, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Primele informaţii arătau că în autovehicul ar fi blocate cinci persoane.

Echipajele de intervenţie au fost suplimentate, inclusiv cu unele din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au anunţat că accidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza exploziei unui cauciuc. Şapte persoane sunt rănite şi vor fi duse la spital, restul pasagerilor fiind duşi la Primăria Hârşova. Planul Roşu a fost dezactivat.

ISU Dobrogea a anunţat că, în urma accidentului, şapte persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, de 12 şi 13 ani. Victimele erau conştiente.

De asemenea, a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie.Ceilalţi pasageri vor fi transportaţi şi cazaţi la Primăria din Hârşova.
“La data de 9 octombrie, în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la fapul că, pe DN 2A, în apropierea oraşului Hârşova, s-a produs un accident rutier. Din primele informaţii reiese că accidentul ar fi fost cauzat de explozia cauciucului unui autocar care transporta aproximativ 80 de persoane. Şoferul ar fi pierdut controlul direcţiei, iar autocarul s-ar fi răsturnat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. Din informaţiile existente până în prezent, cinci persoane ar fi fost rănite şi transportate la spital”, au transmis poliţiştii.
Cercetarea la faţa locului este în curs de desfăşurare.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au precizat că la locul accidentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare şi două autospeciale pentru transport victime multiple din cadrul ISU Constanţa. Totodată, intervin şi şase ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

De asemenea, în sprijinul echipajelor din Constanţa se deplasează două echipaje SMURD B şi o autospecială de transport victime multiple de la ISU Ialomiţa, două echipaje SMURD B, o autospecială de transport victime multiple de la ISU Călăraşi şi o ambulanţă tot de la Călăraşi.
 
”Din informaţiile primite la acest moment, nu ar fi persoane încarcerate. Toate cele 83 de persoane, pasageri ai autocarului, sunt in evaluare medicală la faţa locului”, a precizat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost sesizaţi de producerea unui accident rutier în zona Hârşova, după ce un autocar cu 82 de pasageri s-a răsturnat. Cinci persoane ar fi blocate în interiorul autocarului.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Conform primelor informaţii, în autocar s-ar afla cetăţeni ucraineni. Evenimentul rutier a avut loc pe DN 2A, între Popas Mioriţa şi Ghindăreşti. Acolo s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie şi medicale.

 

Afla mai multe despreautocaraccidentplan rosu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt