Anchetă la spital după explozia şi incendiul care au dus la evacuarea a 110 copii

Anchetă la spital după explozia şi incendiul care au dus la evacuarea a 110 copii
foto: news.ro

Este anchetă la centrul de recuperare „Nicolae Robănescu” din Capitală, după incendiul de noaptea trecută.Oficialii spun că transformatorul care a explodat era nou, iar explozia  s-ar fi produs în urma unei pene de curent. Copiii duşi azi noapte, de urgenţă, la „Marie Curie” au început să fie transferaţi înapoi în saloanele de la  Robănescu. Cei mici au rămas, însă, cu sechele în urma incidentului, spun părinţii. Unitatea medicală primeşte acum curent de la două generatoare, unul propriu şi unul de la ISU.

La centrul de recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”, care e în curtea spitalului Marie Curie, erau internaţi peste o sută de copii, tyoţi au fost evacuaţi de urgenţă.

Relocarea copiilor internaţi a durat o oră, spun cei de la spital.

Explozia ar fi avut loc după o pană de curent de o oră. În acest timp, spitalul a fost alimentat cu energie de la generatorul propriu. Transformatorul ar fi cedat în momentul în care s-a reluat alimentarea de la reţea.

Centrul Robănescu este acum alimentat din nou cu curent, însă de la două generatoare. Unul al spitalului, unul al pompierilor. Transformatorul care a explodat aparţine unităţii medicale, iar furnizorul care alimentează restul străzii cu energie electrică NU se ocupă de administrarea lui.

Deoarece spitalul are curent de la generatoare, o parte dintre cei mici au putut fi transferaţi înapoi în centrul de recuperare.

Instalaţia electrică din camera tehnică era nouă, spun reprezentanţii spitalului. Din acest motiv, a fost demarată o anchetă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spunea la finalul anului 2021 că multe spitale din România au instalaţii electrice vechi chiar şi de 130 de ani. De altfel, în acelaşi an au avut loc nu mai puţin de 11 incendii în unităţile sanitare publice din România. Majoritatea dintre ele au pornit de la defecţiuni ale circuitelor electrice.

Afla mai multe despreincendiuspitalcopiirobanescu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt