Anchetă a Poliţiei Capitalei după ce corpuri delicte din diverse dosare au ars în incendiul care a afectat luni seara un bloc din Sectorul 6 al Capitalei

Anchetă a Poliţiei Capitalei după ce corpuri delicte din diverse dosare au ars în incendiul care a afectat luni seara un bloc din Sectorul 6 al Capitalei

Clădirea cu cinci etaje din Sectorul 6 al Capitalei afectată luni seară de un incendiu adăpostea şi camera cu corpuri delicte a Poliţiei Capitalei.

De altfel, Poliţia a anunţat că se fac cercetări pentru distrugere din culpă în acest caz, până în prezent nefiind cunoscută cauza probabilă a izbucnirii incendiului. Incendiul a afectat subsolul clădirii, pe aproximativ jumătate din suprafaţă.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 20 au fost sesizaţi, luni, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, despre faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

”Deplasând-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajată camera de corpuri delicte a Poliţiei Capitalei (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, a arătat sursa citată.
 
De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior şi procedând, totodată, la stingerea incendiului.
 
”Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafaţa acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaşte, la acest moment, cauza probabilă a focarului. Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.
Pompierii din Bucureşti au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în subsolul unei clădiri cu cinci etaje, unde, potrivit ISU, erau depozitate materiale combustibile.

Surse din cadrul serviciilor de intervenţie afirmă că în clădire s-ar fi aflat şi o încăpere în care Poliţia depozita corpuri delicte.

Se estimează de către reprezentanţii ISU că bunurile aflate în imobil sunt afectate în proporţie de peste 50%.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă în subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinaţia de depozitate, în str. Boişoara. Clădirea are formă dreptunghiulară şi acţionăm de pe cele patru laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizeaza alimentarea cu apă din afara obiectivului”, anunţa  ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată preciza că suprafaţa subsolului este de aproximativ 3000 mp.

Nu sunt anunţate victime, dar în interiorul clădirii se găsesc materiale combustibile: mase plastice, hârtie, textile, preciza la acel moment ISU.

 

Afla mai multe despreincendiublocsector6politie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt