Elicopterul a aterizat în piaţa Charles de Gaulle

Elicopterul a aterizat în piaţa Charles de Gaulle

Elicopterul care a aterizat ieri forţat în piaţa Charles de Gaulle a fost mutat. A fost tractat de un camion şi înconjurat de militari. Se află la baza Mihail Kogălniceanu acolo unde urmează să fie supus unei expertize tehnice.

Autorităţile au început să mute elicopterul din piaţa Charles de Gaulle în jurul orei 20. Aeronava a fost tractată de un camion special.

Elicopterul făcea parte dintr-o formaţie de 6 aeronave. Cel mai probabil au plecat de la Baza Aeriană 90 sau de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu pentru că efectuau un zbor de antrenament pentru evenimentele din 20 şi 21 iulie, de Ziua Aviaţiei şi încheierea misiunii în Afganistan.

La acea ora, traficul era intens. În momentul în care elicopterele au survolat Statuia Aviatorilor, unul dintre ele a
început să piardă din altitudine şi a fost nevoit să aterizeze de urgenţă fără a produce o tragedie.

Poliţiştii se aflau chiar în intersecţie când au auzit elicopterul.

Peste 10 echipaje de la rutieră au fost chemate în ajutor ca să dirijeze traficul în zonă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. În acest caz a fost deschis şi un dosar penal.

Din cauza acestui incident, zborurile de antrenament , dar şi parada aeriană de ziua Aviaţiei au fost anulate. La
evenimentul care marchează retragerea trupelor militare din Afagnistan vor zbura doar aeronavele de transport.
Elicopterul este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk. A fost introdus în armata SUA pentru a înlocui elicopterul Bell UH-1 Iroquois. Din 1976 au fost construite circa 5000 de astfel de modele. Acesta prinde o viteză de 361 de km la oră. Costul unui astfel de aparat de zbor se ridică la 21 de milioane de dolari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt