Elicopter prăbuşit lângă Kiev

Elicopter prăbuşit lângă Kiev

Panică, lacrimi şi durere. Locuitorii din suburbia estică a Kievului, Brovary au trăit clipe groaznice în această dimineaţă după ce elicopterul în care se aflau mai mulţi oficiali ucraineni s-a prăbuşit lângă o grădiniţă şi un bloc rezidenţial. Cel puţin 17 oameni, printre care şi ministrul ucrainean de interne, au murit. Dintre aceştia, patru sunt copii. Sunt peste 20 de grav răniţi. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Grădiniţa care până azi-dimineaţă era un loc al veseliei şi al râsetelor incocente ale copiilor ucraineni s-a transformat într-o clipită într-o umbră a vieţii de dinaintea războiului. Viaţa a patru copii a fost luată după prăbuşirea aparatului de zbor. Femeia din imagini, bunică, se numără printre cei norocoşi. A reuşit să îşi salveze nepoata la timp.

Tânărul din imagini povesteşte şi el cum a încercat să salveze copiii aflaţi în grădiniţă. Elicopterul, care aparţinea serviciilor de urgenţă ucrainene a fost complet distrus. După prăbuşire, aparatul de zbor a luat foc. Incendiul s-a extins şi la o clădire din apropiere iar mai multe maşini au fost avariate.

Nouă oameni aflaţi la bordul elicopterului care s-a prăbuşit au murit. Printre aceştia se afla şi ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski. În acele clipe se îndrepta spre o zonă unde se duc lupte grele. Adjunctul său, secretarul de stat, şeful securităţii ministrului, asistenta acestuia, un fotograf şi membrii echipajului, au murit cu toţii. Responsabil cu poliţia şi securitatea Ucrainei, Denys Monastyrsky era unul dintre apropiaţii preşedintelui ucrainean. Monastyrsky este cel mai înalt oficial care moare de la începutul războiului.

De la Davos, Olena Zelenska a trasnmis un mesaj familiilor îndurerate, care i-au pierdut pe cei dragi în tragedie. Elicopterul care s-a prăbuşit era un Airbus H225 Super Puma. La scurt timp după declanşarea războiului, Kievul a trimis 14 astfel de elicoptere în România, la Ghimbav, pentru reparaţii. Cauzele părbuşirii încă sunt necunoscute. Ar putea fi vorba atât de probleme tehnice, o eroare de pilotaj sau de un act intenţionat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt