Val de scumpiri la raft

Val de scumpiri la raft

Creşterea preţurilor la alimentele de bază a schimbat comportamentul de cumpărare al românilor. Aceştia îşi pun
în coş mai puţine produse alimentare, dar rămân atenţi la calitatea acestora. Cu un astfel de echilibru, găsit pe moment
şi de nevoie, românii speră că vor face faţă valurilor de scumpiri.

Alimentele sunt tot mai scumpe, iar românii din ce în ce mai îngrijoraţi. Până când vor fi luate măsuri pentru a combate
scumpirea produselor de pe raft, oamenii reduc singuri consumul.

Preţurile în creştere nu sunt văzute cu ochi buni nici de comercianţi. Riscă să rămână cu marfa pe tarabă.

În plus, experţii din industria alimentară avertizează cu privire la apariţia unui fenomen îngrijorător. Pentru a rămâne
competitivi în piaţă, tot mai mulţi de producători de alimente vor umbla la reţete.

Iar atunci când preţul e singurul criteriu, grija pentru sănătate cade pe locul doi.

În luna februarie, inflaţia a urcat la 8,53%, iar alimentele s-au scumpit cu 8.83% faţă de perioada similară a anului trecut. În
fruntea listei de scumpiri se află cartofii, uleiul, mălaiul şi făina.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: