Creşterea preţurilor la alimentele de bază a schimbat comportamentul de cumpărare al românilor. Aceştia îşi pun
în coş mai puţine produse alimentare, dar rămân atenţi la calitatea acestora. Cu un astfel de echilibru, găsit pe moment
şi de nevoie, românii speră că vor face faţă valurilor de scumpiri.
Alimentele sunt tot mai scumpe, iar românii din ce în ce mai îngrijoraţi. Până când vor fi luate măsuri pentru a combate
scumpirea produselor de pe raft, oamenii reduc singuri consumul.
Preţurile în creştere nu sunt văzute cu ochi buni nici de comercianţi. Riscă să rămână cu marfa pe tarabă.
În plus, experţii din industria alimentară avertizează cu privire la apariţia unui fenomen îngrijorător. Pentru a rămâne
competitivi în piaţă, tot mai mulţi de producători de alimente vor umbla la reţete.
Iar atunci când preţul e singurul criteriu, grija pentru sănătate cade pe locul doi.
În luna februarie, inflaţia a urcat la 8,53%, iar alimentele s-au scumpit cu 8.83% faţă de perioada similară a anului trecut. În
fruntea listei de scumpiri se află cartofii, uleiul, mălaiul şi făina.